Sertifika Programı Hakkında

Koç Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) tarafından Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) Deney Hayvanları Laboratuvarı  iş birliği, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün yayınladığı 02/04/2019 tarihli 2019/3 (Sayı:26137614-280.01.01) genelgesine istinaden  13.  Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı  1 Temmuz –  12 Kasım 2024 tarihleri arasında planlanmıştır.

Başvuru link: Koç Üniversitesi XII. Deney Hayvanları Kullanım Sertifika Programı 1-12 Temmuz 2024 (google.com)

 

Program Tarihleri

Teorik ders dönemi 1 Temmuz – 12 Temmuz 2024

 

Kurs Ücreti

Sertifika Programı Ücreti Koç Üniversitesi mensubu
Fare-Sıçan  7200 TL

( 6000 TL + %20 KDV)

 

Ödeme

Kurs programı kabul edildikten sonra ödeme bilgisi iletilecektir.

 

Eğitmenler

Hakan S. Orer

Mehmet Kaya

Nilhan Coşkun

Çağla Fakı

Yaman Kömürcüoğlu

Deren Demirel

Saliha Sürme

Kutay Yıldız

Efe Soyman

Deniz Derya Özdemir

Özgecan Kayalar

Çiler Çelik Özenci

Sevgi Özen

Ceren Ülker

İdil Oruç

 

 

Sık Sorulan Sorular

Program ne kadar sürecek?

1 Temmuz – 12 Temmuz 2024 tarihleri arasında türe özgü olarak 10 gün sürecektir.

 

Ders saati dağılımı kaç saattir?

 
Ders grubu Fare Sıçan
Teorik Yüz yüze ders 30
CITI* online 10
Uygulama Tüm uygulamalar laboratuvarda yapılacaktır.

Fare sıçan: KU Rumeli feneri kampüsü, Deney Hayvanları laboratuvarında yapılacaktır.

 

35

*CITI Hakkında

Koç Üniversitesi, ABD’de Miami Üniversitesinde yerleşik bulunan Uluslararası CITI (Collaborative Institutional Training Initiative-https://www.citiprogram.org) Eğitim Programına resmi olarak üyedir. İnsan ve hayvan deneklerle yapılacak her türlü araştırmada uyulması gerekli etik kurallar ve laboratuvar güvenliği ile biyogüvenlik konuları CITI bünyesinde çevrimiçi (online) sertifika programları ve eğitim modülleri haline getirilmiştir. CITI eğitim sertifikaları ABD’de araştırma yapmak isteyen araştırıcılar için gerekli yasal koşulları sağlamaktadır. Bu program modülleri, deneysel araştırmalarda etik ve bilimsel standartları yükseltmeyi hedefleyen bir konsorsiyum tarafından konularında tanınmış uzman akademisyenlere hazırlatılmaktadır.

CITI Eğitim Programını kendi sertifika eğitim programımıza entegre ederek, hem ulusal hem de uluslararası alanda geçerli sertifika haline getirmek istiyoruz. Program modüllerinin Bakanlığınız tarafından yayımlanan genelge ile karşılaştırmalı tablosu aşağıda verilmektedir. Sertifika almak isteyenler önce CITI modüllerini tamamlayacak, aldıkları sertifikayı ibraz ederek ders yaptıracaklardır. Bu program kapsamında yer alan laboratuvar hayvanları çevrimiçi eğitim modülleri, Etik Kurul Başkanı tarafından IP adresler ve kullanım süreleri dahil olmak üzere izlenmekte ve katılımcılar ancak modül sonunda yapılan elektronik sınavda başarılı olmaları halinde bir üst modüle geçebilmektedir.

 

Detaylı sertifika programını öğrenebilir miyim?

Türe özgü hazırlamış detaylı program için kurs programı için tıklayınız.