Fransa Ulusal Lakiyat Nişanı
Kasım 2022, Çarşamba

Prof. Dr. Filiz Çalışlar Yenişehirlioğlu Fransa'nın 1963 yılından beri verdiği en önemli şövalyelik nişanlardan Chevalier dans l’Ordre national du Mérite, Osmanlı Sanatı ve Mimarisi alanındaki çalışmaları ile tanınan Vehbi Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Filiz Çalışlar Yenişehirlioğlu'na verildi.

Habere Git
2022 YÖK Üstün Başarı Ödülleri Cumhurbaşkanı tarafından takdim edilmiştir)
Kasım 2022, Çarşamba

Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu, Bilim Diplomasisi Ödülü (*İlk defa açılan ödül kategorisinin ilk sahibi KU Öğretim Üyesi

Habere Git
2022 TÜSEB Ödülleri (Cumhurbaşkanı tarafından takdim edilmiştir)
Kasım 2022, Çarşamba

Prof. Dr. Halil Kavaklı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, TÜSEB Bilim Ödülü Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu, TÜSEB Teşvik Ödülü

Habere Git
BRIA 1 Newsletter: The Landscape and Rock-Cut Architecture of Medieval Thrace – BRIA
Temmuz 2022, Salı

BRIA Project had its first fieldwork trip from May 30 to June 7, 2022, funded by Koç University Seed Fund. Sixteen members of its international team – graduate students and scholars of different background and disciplines – travelled together, visited and explored 20 sites stretching from Constantinople/Istanbul to Thessaloniki across the historical region of Thrace, currently divided among three states (Türkiye, Greece and Bulgaria).

Habere Git
Horizon 2020’den Koç Üniversitesi’ne “En Başarılı Kurum Ödülü”
Nisan 2022, Perşembe

Avrupa İnovasyon Konsey Fonu
Mart 2022, Salı

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Ürey ile Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Afsun Şahin, “Katarakt Ameliyatları Öncesi Kullanım İçin Holografik Görme Testi Cihazı Geliştirilmesi” projesi ile Avrupa İnovasyon Konseyi (EIC)’nden 2 milyon avroluk destek aldılar.

Yeni ERC Başlangıç Fonu / Asst. Prof. Levent
Şubat 2022, Perşembe

Habere Git
IEEE Computer Society Türkiye “Yüksek Lisans Tez Ödülleri”